Monday, January 30, 2006

Det har gått et lys opp for meg!

I tiden jeg har vært her i Albania, har hovedproblemet i prosjektet vært å få albanerne til å forstå at det å bygge et folkeregister - med tilhørende adresser og ID-kort - på et år, er en dårlig idé. Og spesielt nå som det internasjonale donorsamfunnet har klart å løsrive det å lage stemmemantall til lokalvalget om et år, fra folkeregisterjobben. Vi synes at målet bør være å ha et folkeregister relativt klart innen neste stortingsvalg i 2009.

Siste uka har avisene skrevet side opp og side ned om det faktum at den nye regjeringen nå har sittet i 100 dager. I den forbindelsen har statsminister Berisha holdt tale, og status så langt oppsummeres og evalueres: hva har regjeringen gjort? Hvilke valgløfter er brudt osv.
..og samtidig blir noen av statsrådene kritisert for å være apatiske og ikke få gjort noe, så man diskuterer om det ikke snart er på tide å gjøre utskiftninger i regjeringen - etter 3 måneder!

Og der har vi naturligvis forklaringen på hvorfor ting skal skje så innmari fort! Du sitter jammen ikke trygt som politiker her nede!

No comments: