Wednesday, June 18, 2008

Apropos infrastruktur

Som påpekt i forrige artikkel: Veiene er under rivende utvikling i dette landet, men resten av infrastrukturen henger ikke alltid like godt med. Det er kanskje ikke rart at strømbruddene er hyppige og langvarige når man ser hvordan strømmen transporteres i Nord-Albania:



..og når strømmen er fremme i Tirana, ser det ofte slik ut:



Det er ikke uvanlig at man tjuvkobler seg på strømnettet og forsyner seg med den strømmen man måtte trenge.

Dette gjelder forøvrig ikke bare for strøm: Ifjør sommer var det et bilvaskefirma som hadde koblet seg på vann-nettet. Noe som resulterte i 15-20 albanere på sykehus med hepatitt-forgiftning: Bilvaskerne la nemlig ikke merke til at kloakk lekket inn i vannledningen - som forsynte utelivsområdet i Tirana med vann.

Og ellers: Bra med privat initiativ, ikke sant? Her er det noen som har åpnet en liten "butikk" for salg av telefontjenester. Tipper de er billigere enn telefonkiosken ved siden av:



(hvis det er vanskelig å se: På krakken står det en telefon, med telefonledning som går inn i bygningen i bakgrunnen - som er hovedbiblioteket i Tirana)

2 comments:

Anonymous said...

And also we ensure that when we enter in this specific blog site we see to it that the topic was cool to discuss and not a boring one.

Anonymous said...

Yutarets! kasagad bah!