Thursday, May 08, 2008

Listen er ferdig!

Det er under to måneder igjen til jeg pakker ned flyttelasset mitt for å returnere til Norge. Først for en lang, velfortjent sommerferie, hvorpå jeg drar tilbake til Tirana for å skrive sluttrapporten og antagelig overlappe noen uker med min etterfølger, for så å forlate landet for godt.

Så det begynte å haste med å få ferdig lista over 10 ting man må gjøre før man forlater landet (se tidligere artikler om emnet: her, her og her ) Så nå har jeg tatt meg sammen. Resultatet ligger i venstremargen.

Og nå er det bare å sette igang å gjøre de tingene som gjenstår. De vi har gjort til nå er: Å skli ned pyramiden, bestige Korabi (Albanias høyeste fjell), rafte lana, male bunkers, og å delta i muslimsk pilegrimsreise til Mt. Tomorr med tilhørende slakting av sauen vi skulle ha til middag. Jeg ble tilbudt å spise halve sauehjernen også den dagen, men det var bare ikke mulig å få den ned. (I Albania ansees sauehjernen som den beste delen av sauen, og det er en ære å bli tildelt sauehodet i en slik situasjon)

Det neste vi planlegger, er å kjøre en trehjuls-lastebil med sykkelstyre istedenfor ratt.

3 comments:

Anonymous said...

Då blev listan färdig och det är bara för dig att utföra de få saker som återstår. Ett par av dem bör du kunna klara av. Lite avundsjuk på att inte få dela denna upplevelse.Icke heller jag åt "sauehjernen" men jag smakade på den vid tillfället och det det är bara att hålla med, "ikke mulig att få ned". Men det är några saker som du inte har med men de kanske kommer under strecket för 10saker att göra. Som snowshoeing on Mali me gropa, rafting on lumi Osomi and biking over Dajti. Kanske för lätt eller för seriöst.

Anonymous said...

good to hear that u are leaving...now maybe u can romantisize ab Norway instead?

Anne Abelsæth said...

I guess it's hard to discover the weird things about a country if you're native, so I would prefer that an Albanian or somebody elsek foreign did that.

Finally back from a short time mission in Eritrea - a country with beer scarcity because of import restrictions on hops (or was it malt?). Now THAT would be a country to blog about!