Wednesday, May 07, 2008

Albanernes totale forrakt for lover og regler..

Det var en albansk kollega, en fra institusjonen vi samarbeider med, og meg som skulle nordover til Shkoder for å ordne noe i lokalkontorene der. På vei ut av byen stoppet vi på rødt lys.

..etter et halvt minutt begynte bilene i den andre fila bare å kjøre - selv om trafikklyset fremdeles var rødt. Jeg lo litt av albanernes holdning til trafikkregler, da en av de andre i bilen kommenterte: "Men lyset tar jo altfor lang tid før det skifter! De kan da virkelig ikke forvente at vi skal vente så lenge!"

Vel ute på landeveien gjorde vi bra fart på en av landets beste veier nordover, da jeg lurte på om sjåføren hadde sovnet. "Neida", svarte vedkommende. "Hvorfor trodde du det?", hvorpå jeg påpekte at vi lå i venstre fila. "Det er fordi det er mye bedre plass her", var svaret.

1 comment:

Anonymous said...

På den fina vägen norrut är det mycket vanligt att utnyttja den icke befintliga mittfilen eftersom det är även mycket mötande trafik. Enda problemet är om mötande trafik utnyttjar samma mittfil. Det är därför denna väg är en av de mest olycksdrabbade i Albanien