Monday, June 25, 2007

Hjelpsomme kundebehandlere

En amerikansk venninne har nettopp flyttet til Tirana, og det er første gang hun bor i Europa, så mange ting er naturligvis uvant for henne - som det at det faktisk finnes biler som går på Diesel istedenfor bensin.

Hun var på vei nordover til Montenegro i firmabilen, og måtte stoppe for å fylle tanken. Mannen på bensinstasjonen tok frem pumpa, og kommenterte "diesel?". Det falt naturligvis ikke min venninne inn at bilen hennes brukte diesel, så hun ba om bensin.

..og i typisk albansk ånd - her gjør man som kundene sier - fylte mannen opp tanken med bensin. Da tanken var full, pekte han på lokket på bensintanken hvor det stod "diesel", og kommenterte at hun ikke burde kjøre bilen med bensin på tanken. Min venninne ringte til en kollega for å finne ut om det faktisk spilte noen rolle at du fylte bensin på en dieselbil. "Ikke en gang tenk på å vri om nøkkelen", var svaret hun fikk. "Bilen blir ødelagt."

Så den hjelpsomme mannen på bensinstasjonen var behjelpelig å ringe etter servicebil for å få tauet bilen til verksted for å få tømt tanken igjen.

No comments: