Tuesday, March 21, 2006

Rundtur i syd


Grunnen til at det har vært stille på denne siden en stund, er at jeg hadde besøk fra Norge, og benyttet sjansen til å se meg om i landet. Med innleid sjåfør og semi-diplomatiske skilter, var det bare å sette igang gjennom "turistruta": Berat, Gjirokaster, Sarande, Vlore og tilbake til Tirana - en runde på ca. 57 mil. Vi beregnet 4 dager på turen, og planla å ta oss god tid.

..men vi hadde jo hørt om de dårlige veiene, da..

Heldigvis var sjåføren dreven (med 20 års fartstid som sjåfør for Partiet, deretter som sjåfør for presidenten), og fjærene i bilen spretne. Det gikk så det suste. Største bekymringen var mangelen på "merkebensinstasjoner" når man kom sydover: Å kjøpe blyfri fra en vilkårlig bensinpumpe er visstnok ikke å anbefale.

Men en ting er sikkert: Albania er virkelig et vakkert land: Det har den villeste naturen, de mest autentiske og pittoreske gamlebyene, de største arkeologiske områdene og det blåeste middelhavet. Men er samtidig lengst ifra å bevare disse tingene på en god måte: Det er langt igjen til Albania blir et turistland!

Forøvrig var det ikke noen genistrek å reise utenom sesongen - spesielt ikke i år, som våren lar vente på seg: Ifjor på denne tida gikk folk flest i lette sommerklær, mens i år er det regn og kaldt, ingen oppvarming på hotellene, ikke nok oppvarming i restaurantene, overhodet intet varmt vann (Ingen grunn til å ha på varmtvannstanken når det ikke er gjester). Og vi hadde naturligvis ikke nok varme klær!

2 comments:

Anonymous said...

Det var eit harlige bilde, Anne! Drita Travels slo ikkje uventa godt an på jobben min..

Anonymous said...

Drita full Ola Dunk ?