Wednesday, June 28, 2006

Når jeg blir stor, skal jeg bli sjef!

Jeg samarbeider med en offentlig institusjon her i Albania - En som driver med folkeregister, stemmemantall og lignende. De er 13 ansatte der.

..og jeg hadde vel på følelsen av at det er en rimelig topptung institusjon, men idag fikk jeg det virkelig verifisert. Institusjonen har:

1 direktør
2 underdirektører
4 sjefer

..så det skulle bety at det er 6 personer igjen til å få ting gjort, det.

3 comments:

Anonymous said...

Cee.tv hadde, så vidt jeg husker, seks ansatte hvorav seks var sjefer. Alle hadde topptunge engelske titler med Finn H. Andreassen som CEO. Hvor mange som faktisk gjorde noe i det selskapet vites ikke, men de greide i alle fall å brenne av titalls millioner på få år.

Anne Abelsæth said...

Yeps! Albania er et veldig spennende land å jobbe i. Du har rett: Landet er litt "fucked", men det store målet er EU-medlemsskap - fort! Hovedproblemet er vel at alt skal gå for fort: De ser ikke helt poenget med å planlegge noe.

Når det gjelder spørsmålene dine: Kommunikasjonen går sånn tålig greit: Det er stort sett bare unge, høyt utdannede mennesker som snakker engelsk, men man kommer langt med fingerspråk. Og er det krise, bruker jeg mobilen som "tolk": Ringer noen som snakker begge språk.

Om albansk er vanskelig å lære? Det er ihvertfall veldig annerledes, og med EKSTREMT mye grammatikk. Samtidig begynner jeg å få litt sansen for det: Det er så innmari elegant. Jeg har lært albansk siden begynnelsen av februar, og nå klarer jeg stort sett å bestille mat, kjøpe de tingene jeg trenger, og prate med tilfeldige forbipasserende i heisen.

Jobbmuligheter - problemet er nok lønnsnivået her. Månedslønna er på et par hundre dollar, så eneste muligheten hvis du vil opprettholde levestandarden, er å få seg jobb i en internasjonal organisasjon, og jeg vet ikke hvor lett det er for nordmenn. Mange folk jobber i OSSE, UsAid, FN og lignende. Du kan jo kanskje sjekke slike ting?

Unknown said...

Jeg synes også Albania virker spennede etter å ha lest i bloggen din! Er det et hotell i hovedstaden som du kan anbefale?

Jeg tror det er mange land som holdes nede av topptunghet. Portugal også. Man vil gjøre alle til lags, og gjør dem til sjefer. Og deretter blir ingen ting gjort...