Wednesday, March 08, 2006

Kvinnesak på albansk

Det er kvinnedag idag - og det må jo markeres.

Men hvordan? Man kan jo velge den albanske måten å feire på - når man først er i Albania.

Og hvordan? Jo! Som kvinne får man/tar man seg fri fra jobb, og starter feiringen med en gedigen lunsj på restaurant. Når det er gjort, fortsetter man å feire resten av dagen. Jeg tipper at kvelden ikveld blir verre enn en vilkårlig lørdagskveld etter Grete Waitz-løpet i Oslo, jeg!
(Personlig blir ikke min feiring så intens: jeg hadde håndtverkere på besøk fram til tolvtida, deretter møte med den nye direktøren for sentralkontoret, før vi spiste en bedre lunsj, og returnerte til kontoret - hvor jeg planlegger å bli frem til visningen i den amerikanske filmklubben ikveld, etterfulgt av en bedre middag. Litt må man jo feire).

Tror konklusjonen blir at vi egentlig trenger to kvinnedager, jeg: En "norsk" for å kjempe for kvinnesaker, og en "albansk" for å feire oss selv.

5 comments:

Anonymous said...

Høres bra ut med en norsk og en albansk markering/feiring! :)

VamPus said...

Tja, syntes egentlig den albanske varianten var best. I Norge kjemper de for høyverdige saker som mot porno og for døgnåpne barnehager. Da kan man like gjerne ta en lang fuktig lunsj, spør du meg..

Anne Abelsæth said...

Jo mer jeg tenker på det, jo mindre enig er jeg: Kvinnedagen er fremdeles viktig! Og spesielt her i Albania hvor det ikke finnes likestilling overhodet.

Men selv i Norge: jeg vil faktisk gjerne ha like høy lønn som gutta, for eksempel, jeg! Masse å kjempe for fremdeles.

Anonymous said...

Milosevics er rapportert som en plage for Albania. Hans bortfall er ikke uventet. Det er ikke meldt om dårlig helse i media. Hvem var hans fiender?

Anonymous said...

Har Frankrike noe å innskyte i BBC`s lille utspill?