Monday, March 06, 2006

Hett i parlamentet

Det er krise i parlamentet for tida: Opposisjonen vil ha vekk "Speaker of the parliament" (antar det tilsvarer vår stortingspresident), fordi hun visstnok ikke alltid holder seg til reglene. Demokratipartiet som sitter med makten, vil derimot ha henne.

Men opposisjonen tenkte at siden denne Topalli har fjernet mange av frynsegodene til regjeringsmedlemmene - fri bil med sjåfør og sånt - er hun sikkert upopulær blant noen av dem også, så de forlangte hemmelig valg for å bli kvitt henne.
Det sa statsminister Berisha nei til. Han skulle ikke ha noe hemmelig valg, nei!

Dette resulterte for det første i at mange av opposisjonen nektet å stemme - samtidig som Berisha i forfjamselsen glemte å stemme selv.

Men opposisjonen er rasende og vil ha ny avstemning - hemmelig. Og de vil forhindre parlamentet fra å få gjort jobben sin helt til de får viljen sin. Måten de gjør dette på, er å blåse i fløyter og horn slik at det ikke er ørens lyd å få.

For noen unger! (Men samtidig er jeg jo enig med opposisjonen, da. Det blir ikke noe skikkelig demokrati så lenge den ene parten skal kunne bestemme om en avstemning skal være hemmelig eller ikke)

1 comment:

Anonymous said...

Nei. Det ville jo være urimelig om politikere skulle måtte stå inne for hva de stemmer for. Pføy. Folkevalgte bør kunne ha hemmelige avstemminger så det blir litt lettere å passe havresekken uten at folk skjønner at en er en geit.